13 maart 2023

VVH zoekt volleybaljongens

Harlingen is van oorsprong een echte voetbalstad, maar mogelijk gaat binnen aanzienlijke tijd hier verandering in komen. Volleybal Vereniging Harlingen timmert op het gebied van jongensvolleybal namelijk weer aan de weg. Sinds dit seizoen komt er een jongens b team uit in de competitie. Een aantal van deze jongens zijn al zo getalenteerd, dat ze zelfs al wekelijks aan het meetrainen zijn met het eerste herenteam van VVH, wat uitkomt in de derde divisie. Dit is het op 3 na hoogste niveau van Nederland.

“Dit succes is fantastisch, maar we willen meer” geeft Meindert Paul Kwast aan. Hij is trainer/coach van de jongste volleyballers van VVH en daarnaast ook voorzitter van de jeugdcommissie. “We hebben in oktober en november 2022 gastlessen gegeven op basisscholen in Harlingen. Hieruit zijn diverse jongens die zich hebben aangemeld voor volleybal. We willen nu voor het seizoen 2023-2024 een jongens c team op gaan richten, maar we komen net een aantal spelers tekort om een goede basis neer te kunnen zetten. Waar we naar op zoek zijn jongens die enthousiast zijn en in een gezellig en leuk team willen gaan spelen. Volleybal is ontzettende intensieve en actieve sport. Naast de vorming van een jongens c team zijn we ook nog jongens tot 12 jaar, die willen gaan volleyballen in ons jongste jeugdteam. Dus ben jij die jongen of ken jij jongens die willen gaan volleyballen, dan hopen we dat zij gaan aanmelden voor een proeftraining”.

Ben je een jongen en heb je interesse om te gaan volleyballen, of ken je jongens die willen gaan volleyballen. Neem dan contact op met Meindert Paul Kwast via jc@vvh-harlingen.nl of 0628676322. 

Bron: Harlingen Boeit