24 februari 2023

Schoolzwemkampioenen

Basisschool ‘t Wad is de grote winnaar geworden van het Schoolzwemkampioenschap Harlingen 2023. Op maandag 20 februari 2023 werden in zwembad Derde Haad de Schoolzwemkampioenschappen van Harlingen gehouden. Het toernooi wat onderdeel is van de sportkennismakingslessen, gecoördineerd door TeamFRL Harlingen, werd georganiseerd door zwemvereniging ZV de Vikings.

Vier schoolteams en in totaal 51 leerlingen hebben alle zwemonderdelen gezwommen. Het kampioenschap is wederom een succes gebleken, waar de organisator Zwemvereniging ZV de Vikings vol trots op terug kijkt. We zijn blij als vereniging dat we dit weer kunnen organiseren na een aantal jaar van afwezigheid. De uiteindelijke winnaar van het Schoolzwemkampioenschap Harlingen 2023 is Basisschool t Wad, Basisschool Het Baken won de tweede prijs. De derde prijs ging naar het tweede team van de Prins johan Friso. De beste jongen was Bora Switijnk van de Prins Johan Friso en het beste meisje was Kyara Balt ook van de prins Johan Friso, allemaal gefeliciteerd!

Door het zwemkampioenschap zijn weer vele leerlingen hernieuwd in aanraking gebracht met zwemmen. Wilt u meer informatie over zwemmen bij ZV de Vikings of de volledige uitslagenlijst bekijken? Bezoek dan de website www.zvdevikings.nl

Dit evenement is medemogelijk gemaakt door: ZV de Vikings, Sportakkoord Harlingen, TeamFRL Harlingen, Jumbo, Grafisch Centrum, Poiesz, van der Meulen, Optisport Harlingen, Zwembad Mounewetter, Seerden Sportprijzen.