8 maart 2024

Maak Harlingen schoner

Oproep aan alle clubs, sportverenigingen, buurtverenigingen, voortgezet onderwijs en kinderopvanglocaties in de gemeente Harlingen. Dit jaar kunnen jullie weer meedoen aan Samen Harlingen Schoon en €100 verdienen door een opruimactie te organiseren. Vorig jaar werden er 27 opruimacties georganiseerd en waren er bijna 600 deelnemers. We hopen dat er dit jaar nog meer groepen in actie komen. Samen zorgen wij ervoor dat Harlingen de schoonste Stad aan het wad wordt! 

Samen Harlingen Schoon in het kort: 

  • Organiseer een opruimactie in je buurt of wijk 
  • Kies zelf een datum in 2024 om de actie uit te voeren 
  • Meld je aan via de mail of app bij Lemke: l.statema@fmf.frl
  • Wij regelen hesjes, handschoenen, vuilniszakken, grijpers én halen na afloop het ingezamelde afval weer op 
  • Je ontvangt €5,- per deelnemer die meedoet aan de actie met een maximum van €100,- 

Meld je het liefst een paar weken van tevoren aan, dan kunnen wij ervoor zorgen dat jullie voldoende materiaal ontvangen.

Adopteer een gebiedje 

Wil je vaker opruimen en een stukje van je eigen buurt schoonhouden? Je kan je eigen gebiedje adopteren op de kaart wat je wil schoonhouden. In de gemeente Harlingen zijn al 35 andere vrijwilligers die dit doen. Via onderstaande knop kom je op de kaart waar je jouw eigen gebied kan selecteren. Dit gebiedje kan zo groot (en zo klein) zijn als je zelf wilt:

Kom in actie voor een schoner Nederland

We vinden het ook leuk als je dit bij leden/andere vrijwilligers onder de aandacht wilt brengen! In de bijlage zit het aanmeldformulier en flyer voor de opruimacties van Samen Harlingen Schoon. Meer info? Dan kan je gerust even mailen of bellen. Tot gauw!

Aanmeldformulier opruimactie Samen Fryslân Schoon 2024