14 maart 2024

Inschrijving Spijkerstad

Het Jongerenwerk Harlingen organiseert dit keer kindervakantieweek Spijkerstad van 22 t/m 25 juli 2024. Wederom vindt het plaats op de ijsbaan/skeelerbaan. Het is voor alle jongens en meiden die in groep 3 t/m groep 8 zitten uit Gemeente Harlingen. Helaas laten we dus geen kinderen toe uit groep 1 of 2. De reden hiervoor is dat het terrein beperkt aantal kinderen toelaat.

Spijkerstad en Oz…. Ergens achter de regenboog

Dit jaar is het thema Spijkerstad en Oz…. Ergens achter de regenboog wachten betoverende wezens geduldig op jou. Samen bouwen we aan een magische huttenstad Waar fantasie tot leven komt.

Doe jij ook mee?

Spijkerstad 2024 zal dit keer dus weer worden gehouden in de eerste week van de zomervakantie, dat is van 22 t/m 25 juli. De opbouwdag is zaterdag 20 juli en de opruimdag vrijdag 26 juli. We starten ’s ochtends om 9.00 uur en stoppen ’s middags om 15.00 uur. Voor de oudste kinderen is er ook een avondactiviteit.

De kosten bedragen voor vier dagen € 25 euro (incl. eten en drinken).

Als uw inkomen rondom bijstandsniveau is, is het mogelijk om kosten voor deelname terug te krijgen. Vraag voor meer info!

Heeft u een kind(eren) die graag mee wil doen, maar niet zo goed in grote groepen kan meedraaien? Neem dan contact op met ons via mail of telefoon. We hebben de PASHut (Passend Aanbod Spijkerstad), waarin minder kinderen zitten en meer ervaren begeleiding.

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops en activiteiten.

Onze crea-, sieraden-en schmincktenten altijd open. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden op donderdag 25 juli van 13.30-15 uur.

Meedoen.

Ook dit jaar willen we graag iedereen een kans geven om mee te doen. We laten alle kinderen toe, mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen. Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe. Dan wordt er geloot wie er mee mag doen. We geven voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan en als je zelf actief meedoet als vrijwilliger. U kunt zich inschrijven via jongerenwerkharlingen.nl. De inschrijfperiode is van maandag 18 maart t/m zondag 31 maart. De uitslag van de loting is woensdag 24 april. U wordt gebeld of gemaild.

Vrijwilligers

Om Spijkerstad 2024 mogelijk te maken, hebben we heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Wanneer u zich als ouder/ verzorger voor een hele week aanmeldt, is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. (inclusief het op- en afbouwen).

Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger, maakt u kind meer kans (geen garantie). Het enige dat we van u vragen is dat u zich minstens één dag beschikbaar stelt voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook! Het is een feestje, ook voor vrijwilligers. Bovendien kunnen we meer kinderen toelaten als we meer hulp hebben.

Betalingsdag

Op woensdag 15 mei is de betalingsdag van 15.00 – 17.00 uur en van 19.30 – 21.00 uur in ’t Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat aan ons meldt. Doet u dat niet, dan geven we de plek aan iemand anders! Kosten zijn 25 euro, graag met pin betalen.

Als je mee wilt doen dan kun je je inschrijven via www.jongerenwerkharlingen.nl, zowel voor kinderen als vrijwilligers. Via alle basisscholen worden (digitaal) de flyers verstrekt.

Voor meer informatie kunt u bellen met Jongerenwerk Harlingen Ellen, 0612743822 of mailen via ellen@connexa.nl

We zien jullie graag op Spijkerstad 2024.