30 november 2023

Fonds Sport en Cultuur

Gemeente Harlingen is vanaf nu aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Door het wegnemen van financiële drempels maakt het fonds sport en cultuur mogelijk voor mensen die leven van een laag inkomen.

Voetballen bij de lokale voetbalclub of muziekles volgen is goed voor de gezondheid. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om lid te zijn van een sportclub of muziekvereniging. Ook in Harlingen leven diverse huishoudens van een laag inkomen. Om hen te ondersteunen sluit Harlingen nu aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De gemeente vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk.

Wethouder Paul Schoute:

“Het zijn juist deze dingen waarbij de omvang van je portemonnee niet uit zou moeten maken. Ik ben er trots op dat we via dit initiatief de Harlingers die het nodig hebben een steuntje in de rug kunnen geven. In tijden waarin bijna alles duurder wordt pakken wij deze handschoen dan ook graag op.”

Meedoen?

Een contactpersoon bij de gemeente kan een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker van het gebiedsteam, buurtsportcoach of welzijnswerker. Hij of zij kent de spelregels en weet of iemand in aanmerking komt. Het is niet mogelijk om zelf een aanvraag in te dienen. Er kan vaak binnen drie weken nadat de aanvraag is goedgekeurd al worden gesport of cultuur beoefend worden. Je kunt in gesprek gaan met een contactpersoon via www.volwassenenfonds.nl/harlingen.

Over het Volwassenenfonds

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie, lesgeld of andere benodigdheden voor volwassenen die leven van een laag inkomen. Het fonds bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Sport en cultuur zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Het doel ik dat iedereen in Nederland kan profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur.

Kijk voor meer informatie over (de werkwijze van) het Volwassenenfonds Sport en Cultuur op www.volwassenenfonds.nl.

Bron : Harlingen Boeit