21 mei 2024

Zilver voor Joël de Jong

Harlinger atleet Joël de Jong heeft een zilveren medaille behaald tijdens het WK para-atletiek in Kobe, Japan. De 22-jarige d sprong naar een indrukwekkende afstand van 7,04 meter. Het goud ging naar de DDe Jongitse Léon Schäfer, die met een sprong van 7,22 meter net iets verder kwam. De bronzen medaille werd gewonnen door de Nederlander Noah Mbuyamba, een teamgenoot van de Harlinger.

Joël de Jong wist in een spannende wedstrijd indruk te maken en leek op weg naar een grote verrassing. Uiteindelijk was het de Duitse favoriet Schäfer die de overwinning greep, maar De Jongs zilveren sprong toont zijn enorme talent en doorzettingsvermogen.

Na zijn bronzen medaille vorig jaar in Parijs, is dit zilver een bevestiging van voortdurende groei en vastberadenheid van de Harlinger atleet, die tevens ambassadeur is van het Sportakkoord Harlingen. Zijn prestaties hebben hem vorig jaar de titel ‘Parasportman van het Jaar’ opgeleverd. Met de Paralympische Spelen in het vooruitzicht, richt De Jong zich nu op het winnen van goud!