21 mei 2024

Jeugdgolfclinic

Op vrijdag 31 mei wordt het jaarlijkse Harlinger golfkampioenschap gehouden op de golfbaan van De Groene Ster in Leeuwarden. Gebruikelijk worden dan ook gasten uitgenodigd om kennis te maken met de golfsport middels deelname aan een clinic, zeg maar een soort proeftraining. En met succes, want vanuit die clinics zijn in de loop der jaren heel wat nieuwe Harlinger golfers voortgekomen, waardoor de Harlinger golfgemeenschap met bijna 200 golfers zeer respectabel te noemen is.

Dit jaar, vrijdag 31 mei dus, gaat de organisatie haar pijlen richten op de jeugd. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zo is de gedachte en daarom dit jaar dus specifiek een golfclinic alleen voor jeugd in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar.

Wie?

Iedereen in genoemde leeftijd mag meedoen, jongens, meisjes, tennissers, voetballers, hockeyers, volleyballers, het maakt niet uit, echt iedereen mag het eens proberen.

Hoe?

Er volgen nog uitnodigingen via scholen en sportclubs, maar nu al kun jij je op individuele basis aanmelden door een mailtje te sturen naar 0517golf@gmail.com.

Wat?

Wat je krijgt is een geheel verzorgde busreis vanuit Harlingen naar de golfbaan in Leeuwarden. Aldaar een 1,5 a 2 uur durende clinic, waarbij je kennismaakt met alle facetten van de golfsport. Materialen (stokken, ballen, etc. zijn aanwezig), alsmede deskundige leiding door golfleraren. Na afloop is er eten en drinken verzorgd en kun je wellicht ook nog getuige zijn van de prijsuitreiking van het golftoernooi om het kampioenschap van Harlingen. Die prijzen worden uitgereikt door onze burgemeester, mevrouw Ina Sjerps. En wie weet heeft ze ook nog wat prijsjes beschikbaar voor deelnemers aan de clinic… De bus zal na schooltijd, ca 15.15 uur vertrekken vanuit een centraal punt in Harlingen en jullie worden na afloop, in het begin van de avond weer thuisgebracht.

En wat kost dat dan?

Helemaal niks, het is geheel gratis! De organisatie van de Harlingen Masters heeft voor dit nobele streven (jeugd actief laten kennismaken en bewegen met de golfsport) een sponsor gevonden in de vorm van De Riedpolder, bovendien wordt dit initiatief gesteund door het Sportakkoord van de gemeente Harlingen en door het Team-FRL Harlingen.