24 oktober 2022

Zaalvoetbal jeugdtoernooi

Zaalvoetbalvereniging Exstador wil het zaalvoetbal een nieuwe impuls geven en organiseerde vrijdag 21 oktober een Exstador zaalvoetbal jeugdtoernooi.

Exstador zaalvoetbal jeugdtoernooi

Het jeugdtoernooi kende een mooie start met 20 deelnemers die het zaalvoetbal wilden proberen.

Jongens en meisjes geboren in 2006 – 2007 – 2008 konden zich voor dit jeugdtoernooi opgeven en met 4 teams ging de organisatie van start. Met teams bestaande uit 5 spelers werden in de Waddenhal wedstrijden van 20 minuten gespeeld. Na 6 gespeelde wedstrijden kon de balans opgemaakt worden en werden de standen gedeeld.

Het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ stond deze avond centraal. Voor de buitenstaander lijkt zaalvoetbal veel op het bekende voetbal op de velden, maar snelheid van het spel maakt een andere speelwijze noodzakelijk. Zaalvoetbal kent ook andere regels dan veldvoetbal. Doordat het in een kleine ruimte met een klein aantal spelers gespeeld wordt, ligt het aantal balcontacten veel hoger dan bij veldvoetbal. Door het spelen in een kleine ruimte is het nodig sneller te spelen en is zaalvoetbal intensiever dan veldvoetbal.

Het bleek een zeer leerzame avond voor de veelal ‘veld ’voetballers. De organisatie, deze avond onder leiding van Ane Schaap, Remko Zandberg, Evan van Sertima en Adriaan Aalders, gaan een vervolg geven aan dit zaalvoetbal jeugdtoernooi.

Op vrijdag 16 december wordt er voor een tweede maal een jeugdtoernooi in de Waddenhal gehouden voor jongens en meisjes geboren in 2006-2007-2008. Opgaves gaan via Ane Schaap (06 46 475 047) en/of Evan van Sertima (06 37 350 069). 

Bron: Harlingen Boeit