1 december 2022

Te land, ter zee en in de lucht

Overal zijn avonturen te beleven. Zo verkenden De Ontdekkers dit najaar het Kazemattenmuseum en gingen ze het water op. “Voor ieder kind leuk”, zegt voorzitter Chris Elsinga, “maar zeker voor kinderen met een verstandelijke of gedragsbeperking. Voor hen is het extra goed wat in groepsverband te ondernemen.“ Voor de activiteiten in het nieuwe jaar zoeken De Ontdekkers extra begeleiders. “Ben je 20+ en houd je van afwisseling en van gezelligheid, dan vink je al twee boxen aan. Heb je ook nog affiniteit met deze doelgroep, of met zorg of onderwijs, dan is dat meegenomen maar niet noodzakelijk. Het moet je vooral leuk lijken om met kinderen van 7 tot 14 jaar iets te ondernemen.”

De Ontdekkers komen elke woensdagavond bij elkaar in clubgebouw ’t Dok aan de Kanaalweg. Iedere week staat er iets anders op het programma. De ene keer planten de kinderen bloembollen, de andere keer gaan ze creatief aan de slag. “Veel afwisseling dus, maar binnen een vaste structuur, want het zijn tenslotte scouts-met-een-rugzakje”, zegt Chris Elsinga. “Los daarvan zijn ze echter net zo nieuwsgierig, onbevangen en origineel als elk ander kind.

Dus kijk eens op facebook.com/DeOntdekkers en neem contact op wanneer je er iets voor voelt.” Bellen kan via 06-53944765 en mailen via scoutingontdekkers@gmail.com.

Bron: Harlingen Boeit