23 november 2022

Hotze Schuiltrofee 2022

Net als afgelopen jaar wordt begin volgend jaar volgend jaar de Hotze Schuiltrofee weer uitgereikt. Dit zal waarschijnlijk zoals vanouds gebeuren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Harlingen. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt. De trofee is bestemd voor de sporter of het sportteam uit de gemeente Harlingen dat in 2022 een bijzondere of opmerkelijke sportprestatie  heeft neergezet. Sporters of sportteams die in aanmerking komen voor deze felbegeerde trofee kunnen tot en met 23 december worden aangemeld via deze website.

Bij de aanmelding moet ook een motivatie worden toegevoegd en de contactgegevens van de aanmelder. Op basis van de binnengekomen aanmelding zal het bestuur van de Stichting Sportakkoord Harlingen een selectie maken en een lijst van genomineerden samenstellen. Naast de Hotze Schuiltrofee wordt ook de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Ook hiervoor kunnen kandidaten worden aangemeld. De aanbrenger hoeft geen lid te zijn van een sportvereniging in Harlingen, maar de aangemelde kandidaat moet wel een connectie met de stad hebben.

De Hotze Schuiltrofee is in maart van dit jaar weer voor het eerst na de coronapandemie uitgereikt aan zwemmer Wytse Broekstra. De aanmoedigingsprijs was er voor de toen 80-jarige en nog immer actieve Auke Pollema voor hun  sportieve prestaties in 2020/2012.  Wie volgt hen op?