16 april 2024

Start Speeltuinentour

17 april van 15.00-16.30 uur is het zover: de start van het nieuwe speeltuintoer en jachtseizoen gaan van start.

De buurtsportcoaches Stijn en Shane van team FRL komen in de JOGG-auto langs bij alle speeltuinen in de gemeente Harlingen. Deze auto zit vol met sport en spelmaterialen om met de kinderen (en ouders) te bewegen. Elke keert inspecteren Buurtsportcoaches Stijn en Shane samen met de kinderen de speeltuinen op zwerfvuil. Dat wordt vervolgens keurig in de daarvoor dienende afvalbakken gegooid.

In de pauze krijgen de kinderen een gezonde traktatie ( JOGG) geregeld door de vrijwilligers van de speeltuinverenigingen. 

Jachtseizoentoer

Voor de kinderen van 8-12 jaar wordt ook de Jachtseizoentoer georganiseerd door beide buurtsportcoaches. Dit is een spel met politie die achter de boeven aanrent, om ze in de kraag te vatten, door een gedeelte van de wijk. Om de 5 minuten delen de boeven hun locatie via de mobiele telefoon met de politie. Onderling kunnen ze met elkaar praten via de Walkie talkies, die beide groepen meekrijgen. Na 1,5 uur lopen en rennen hebben de kinderen tussen de 6 en de 10 km afgelegd. Kortom: ook heel leuk om aan mee te doen.

Opgeven is niet nodig.