11 april 2024

Golfkampioenschap 2024

Heel veel goede weersomstandigheden waren er dit jaar nog niet, maar toch is het golfseizoen 2024 alweer begonnen. Traditiegetrouw start de organisatiecommissie van het Harlinger golfkampioenschap dan ook meteen met de voorbereidingen voor de Harlingen Masters. Dit jaar zullen deze wederom plaatsvinden op de golfbaan van de Leeuwarder Golfclub De Groene Ster en wel op vrijdag 31 mei 2024.


Inschrijving open

De inschrijving voor het kampioenschap is inmiddels geopend. Harlinger golfers die daartoe nog geen uitnodiging per mail hebben ontvangen, maar wel gekwalificeerd zijn om mee te doen, kunnen zich aanmelden bij de commissie door een email te sturen naar 0517golf@gmail.com. Zij krijgen dan een link naar het inschrijfformulier toegestuurd.

Deelnemers moeten voldoen aan de gestelde Harlinger voorwaarden, dat wil zeggen: wonen, werken en/of geboren en opgegroeid in Harlingen. En vanzelfsprekend is ook een geldig golfvaardigheidsbewijs vereist.

De wedstrijd wordt wederom gespeeld in 3 categorieƫn: Heren mid/lage handicap, Heren hogere handicap en Dames. Titelverdedigers uit 2023 zijn respectievelijk Sjoerd de Gooijer, Erno Leguijt en Jeannet Haagsma.


Clinic

Naast het kampioenschap wordt meestal ook een golfclinic georganiseerd. Traditioneel wordt de doelgroep daarvoor gezocht in het bedrijfsleven. De organisatie van de Harlingen Masters wil het dit jaar eens over een andere boeg gooien. Hoewel golf voor jongeren om zowel financiƫle als logistieke redenen geen laagdrempelige sport is, wordt de kiem voor de liefde voor deze sport toch vaak gelegd op jongere leeftijd. Sterker nog, als je aanleg hebt, moet je gewoon vroeg beginnen om later succesvol te kunnen zijn. Daarom wordt de clinic dit jaar georganiseerd voor jeugd in de leeftijd van ca. 12-18 jaar.

De bedoeling is om op 31 mei een bus te regelen die de jeugd naar de golfbaan in Leeuwarden brengt, alwaar vervolgens een leuke clinic wordt aangeboden, inclusief een proefronde op de par-3 baan. De organisatiecommissie zal sportverenigingen hierover ook benaderen, maar clubs of organisaties die nu al overleg willen: mail naar 0517@gmail.com.