28 maart 2024

Start doortrapseizoen

Op woensdag 27 maart trapte Team FRL Harlingen samen met gemeente Harlingen op Grettingalaan het doortrapseizoen af voor oudere Harlingers die graag fietsen. Deze activiteit is een onderdeel van het programma Doortrappen in Fryslân. Doortrappen Fryslân helpt je om zo lang mogelijk met plezier en veilig te kunnen blijven fietsen. Door te fietsen blijf je bezig, fit, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Fryslân bestaat uit verschillende fietsactiviteiten in de buurt waar je gratis aan mee kunt doen. Zo blijf je fietsen tot je 100ste!

Na deze seizoensstart wordt weer iedere donderdag in 2 groepen een fietstochtje in de omgeving van Harlingen. De start is om 09.30 uur bij MFC het Vierkant, Johan van Oldenbarneveltstraat in Harlingen en de deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij buurtsportcoach Stijn Kooijman, telefoon 0646824960.

Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. In Fryslân is het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân kwartiermaker en bijna elke gemeente heeft een Doortrappen-coördinator. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door de Fietsersbond (fietsdocenten) en Sport Fryslân (buurtsportcoaches). Ze werken daarbij samen met andere partijen die betrokken zijn bij veilig fietsen in Fryslân.