22 september 2022

Impuls aan gezonde leefstijl

De Stichting Sportakkoord Harlingen geeft in samenwerking met het Beweegteam Harlingen een extra impuls aan het stimuleren van een actieve en gezonde leefstijl in Harlingen. Verenigingen en organisaties die de uitdaging aannemen om met dit thema aan de slag te gaan kunnen rekenen op een waardebon ter waarde van 500 euro.

Het stimuleren van een gezond sportklimaat behoort bij de in het Sportakkoord vastgelegde ambities om te zorgen dat sporten en bewegen plaats vindt in een omgeving die een gezonde leefstijl op alle mogelijke manieren mogelijk maakt en dat sporten en bewegen zorgeloos, veilig, eerlijk en leuk is. Het team Positieve Sportcultuur, dat zich namens het Sportakkoord inzet om deze ambities handen en voeten te geven, heeft een actie bedacht met als doel verenigingen en organisaties te helpen en te ondersteunen bij het realiseren van die doelen.

Zo zijn er een aantal uitdagingen ontwikkeld die verenigingen aan kunnen gaan. In ruil voor het aangaan van een uitdaging kan de deelnemende vereniging of organisatie bij de Stichting Sportakkoord Harlingen een waardebon van 500 euro aanvragen. Om deze waardebon te kunnen verzilveren moet de uitdaging wel tot een goed einde worden gebracht.

Thema’s waarmee aan de slag kan worden gegaan zijn onder andere thema’s als een rookvrije vereniging, alcoholbeleid en de gezonde sportkantine. Voorbeelden voor een challenge zijn het in de kantine aanbieden van verse snackgroenten, fruit en een volkorenbroodje gezond naast het al bestaande aanbod. Of het hebben van een alcoholvrij biertje op de tap naast het andere bieraanbod. En zo zijn er veel meer challenges ontwikkeld.

Zorg dus dat je als vereniging of organisatie de waardebon kan verzilveren. Neem een uitdaging aan en draag bij aan een gezond sport- en beweegklimaat in Harlingen. Voor meer informatie over de challenges en de spelregels kan contact worden opgenomen met Jorine van Dijk van het Beweegteam Harlingen via de mail: jorine@sportfryslan.nl