17 januari 2023

En de winnaars zijn……

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen werd op maandag 16 januari in hotel-restaurant Anna Casparii bekend gemaakt door voorzitter Johan Schikker van de Stichting Sportakkoord Harlingen wie de Sport van het jaar 2022 is geworden. Er waren drie genomineerden: het eerste damesteam van Zeerobben (promotie naar de derde klasse), Hillebrand Pander van Tang Soo Do (behaalde één van hoogste dans in Koreaans karate en het afdelingspartuur van Kaatsvereniging Eendracht (derde op de Bondspartij in Franeker. Uiteindelijk is de 63-jarige Hillebrand Pander vanwege zijn opmerkelijke en bijzondere prestatie uitgeroepen tot Sporter van het jaar 2022 en kreeg hij uit handen van sportwethouder Hendrik Sijtsma de daarbij behorende Hotze Schuiltrofee uitgereikt. Daarnaast was er ook nog een aanmoedigingsprijs voor de sporter die in 2022 ook was opgevallen door opmerkelijke prestaties. Die prijs ging naar de 13-jarige judoka Justin Beverlo die vorig jaar derde is geworden tijden de Nederlandse Judokampioenschappen in Hogeveen.

Hillebrand Pander met de Hotze Schuiltrofee die hij uit handen van wethouder Hendrik Sijtsma (rechts) heeft Ontvangen. (Foto: Ubbo Posthuma)
Sportakkoordvoorzitter Johan Schikker reikt de aanmoedigingsprijs uit aan de 13-jarige judoka Justin Beverlo (Foto: Ubbo Posthuma)

Foto boven aan de pagina: De genomineerden en de winnaars van de Hotze Schuiltrofee en de aanmoedigingsprijs met sportwethouder Hendrik Sijtsma en burgemeester Ina Sjerps. (foto Ubbo Posthuma)