8 november 2022

V.V.H zet in op jeugd

Bij Volleybal Vereniging Harlingen (V.V.H.) wordt de komende jaren ingezet op het werven van nieuwe jeugdleden.

Na jaren van stilte is het de bedoeling om van Harlingen meer en meer een volleybalstad te gaan maken. Hierbij is de aanwas van jonge jeugdspelers belangrijk om het volleybal in Harlingen toekomst te gaan geven.

Een aantal jaar geleden is Meindert Paul Kwast begonnen met het geven van smashbal op scholen en op de volleybalvereniging. De insteek was om op die manier meer jongens geïnteresseerd te krijgen voor het volleybal. Uiteindelijk staat er komend seizoen eindelijk weer een volledig jongensteam. De meisjes die tot afgelopen seizoen ook bij dit team hoorden wordt nu toegevoegd aan een meisjesteam binnen de vereniging. “Ik heb dit team samen met Hendrik Sijtsma en Michiel Wijbenga een aantal seizoenen mogen training geven, maar het wordt tijd dat dit team andere trainers gaat krijgen. Ik ben blij dat Otto Koster en Reinier Kwast het stokje van ons over zullen gaan nemen. Het team is bij hun in zeer goede handen. Dit is erg mooi voor de toekomst van de herentak van het volleybal, maar we moeten verder gaan bouwen aan onze gehele toekomst, dus jongens en meiden. Komend seizoen is er bij VVH weer een CMV-team met daarin 7 spelers en speelsters. “We gaan proberen om deze groep uit te breiden, zodat we straks meerdere teams kunnen vormen. Ik ben straks één van de trainers van dit nieuwe team en we zijn dus echt op zoek naar spelers en speelsters die het leuk lijkt om volleybal te proberen. Ben jij of ken jij jongens en meiden, zoek dan contact met onze vereniging, maar ze mogen ook met mij persoonlijk contact gaan leggen. Alle informatie is via onze website op te vragen”.

Naast de trainingen op de vereniging gaat Meindert Paul samen met Ous Spijkstra en Rients Leijenaar ook op de Harlinger basisscholen lessen volleybal verzorgen tijdens de gymlessen. “Ook tijdens deze lessen gaan wij proberen te laten zien dat volleybal een fantastisch en explosieve sport is. We gaan vanaf 9 november aan elke groep 6, 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Harlingen gastlessen geven. Na de gegeven gastlessen zal er een afsluitend toernooi plaatsvinden op de volleybalvereniging zelf. Ook op die manier proberen we een impuls te gaan geven aan onze vereniging en we hopen dat de aanmeldingen hierdoor zullen gaan komen”.

Lijkt het je leuk om een keer volleybal te gaan proberen, neem contact op met Meindert Paul Kwast via jc@vvh-harlingen.nl of 0628676322.

Bron: V.V.H.