18 mei 2024

Uniek Sporten Uitleen

Uniek Sporten Uitleen maakt het mogelijk voor mensen met een fysieke beperking om deel te nemen aan sport en beweging. Bij Uniek Sporten Uitleen kun je gratis een sporthulpmiddel uitproberen voor maximaal vier maanden. Of je nu een tennisrolstoel, handbike of een ander sporthulpmiddel nodig hebt, via dit initiatief is er van alles mogelijk. Op deze manier kun je verschillende sporten proberen en uiteindelijk kiezen wat het beste bij je past. Hier lees je meer over het aanbod en de mogelijkheden. 

Laagdrempelig kennismaken met sport en bewegen

Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice voor sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor iedereen met een fysieke beperking die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

Aanbod

Zo zijn er verschillende soorten rolstoelen beschikbaar voor bijvoorbeeld basketbal, tennis en badminton. Ook zijn sportrolstoelen voor dans, tafeltennis en boogschieten mogelijk en zijn er ook handbikes te lenen. Na de uitleenperiode krijg je een rapport met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan je naar de gemeente voor het aanvragen van het juiste sporthulpmiddel. Bij interesse in het aanbod kun je contact opnemen via de website van Uniek Sporten.

Bron: Harlingen Boeit