14 november 2022

Samen in Beweging

Zaterdag 26 november wordt er onder het motto ‘Samen in Beweging’ van 13.30-16.30 uur een feestelijke middag gehouden, speciaal voor inwoners met een beperking van 0-100 jaar, in Harlingen. Doel van middag is om de doelgroep is te laten zien wat de mogelijkheden die er zijn om met een beperking in welke vorm dan ook toch te kunnen sporten en bewegen en om hen kennis te laten maken met de diverse G-sportaanbieders.

We verzamelen op de parkeerplaats bij Nieuw Zuid en lopen met deelnemers langs diverse instellingen om nog meer deelnemers op te halen. Deelnemers en vrijwilligers lopen met de fanfareband van Hosanna voorop, langs het Balkland park, naar de Waddenhal. De wandeltocht zelf is al een groot feest en hopelijk staan er ook veel toeschouwers langs de route.

In de Waddenhal zijn verschillende sportverenigingen die hun aanbod voor mensen met een beperking laten zien en laten ervaren. Stal Ludinga komt zelfs met een paard naar het terrein, zodat mensen ook kennis kunnen maken met de paardensport. Onze Harlinger Paralympische topsporter en ambassadeur van de Stichting Sportakkoord Harlingen Joël de Jong is ook aanwezig.

HMHC, Hosanna, Scouting de Ontdekkers en Samen Spel zijn onder andere van de partij met diverse sporten. Ook is er muziek en heel veel gezelligheid. Er zal ongetwijfeld nog meer aanbod bijkomen: we houden u op de hoogte.

De dag wordt georganiseerd door de werkgroep Inclusief sporten van de Stichting Sportakkoord Harlingen in samenwerking met het Beweegteam Harlingen en de Gemeente Harlingen.

  • Info is te verkrijgen bij Stijn Kooijman van het Beweegteam Harlingen: Stijn@sportfryslan.nl – Telefoon: 06-46824960.