17 december 2022

Harlinger Nieuwjaarsduik

In Harlingen vindt op zondag 1 januari 2023 om 14.00 uur zoals gebruikelijk bij Strandpaviljoen ’t Zilt aan de Westerzeedijk de Nieuwjaarsduik plaats. De organisatie is voor de vijfde keer in handen van Lionsclub Franeker Harlingen.

Inschrijven

Je kunt je op de dag zelf inschrijven bij de infostand op het strand bij Strandpaviljoen ’t Zilt. Voor de daadwerkelijk start kunt u zich omkleden op het strand. Uw kleding kunt u kwijt onder de gewelven van ’t Zilt.

  • De inschrijfkosten voor de duik bedragen €5,- p.p.
  • Het maximaal aantal deelnemers op deze locatie ligt rond de 350 deelnemers.
  • De opbrengst van de duik wordt gedoneerd aan een goed doel.

Om 14.00 uur wordt door burgemeester Ina Sjerps het STARTSCHOT gegeven. Na de duik ontvangt iedere deelnemer warme chocomel, erwtensoep, de UNOX-oorkonde én je mag jezelf met trots ’n BIKKEL noemen!

Nazit en opwarmen bij Brouwdok!

Deelnemers en begeleiders zijn na afloop van het festijn van harte welkom bij Brouwerij Het Brouwdok om nog even verder warm te worden met een drankje. Brouwdok doneert 10 procent van de omzet aan het goede doel. 

Tips en algemene voorwaarden

  • Op het terrein en in het water zullen leden van KNRM en EHBO aanwezig zijn. Zij letten op de veiligheid en gezondheid van de deelnemers. Kinderen tot 14 jaar dienen tezamen met een oudere begeleider te duiken.
  • Parkeren kan aan de Westerzeedijk, zowel aan de dijk als op het terrein. Bij grote drukte kan ook vrij geparkeerd worden op de Willemshaven. 

De lucht en watertemperatuur wordt op de dag zelf gemeten. Natuurlijk wordt doorlopend het weerbericht in de gaten gehouden. Bij slecht weer kan in overleg met KNRM en EHBO worden besloten om het evenement af te gelasten. Via de geëigende kanalen en op de website worden deelnemers hiervan op de hoogte gesteld.