28 september 2023

Eremetaal Harlinger zeilers

Bij het Nederlands Kampioen Lelievletzeilen op het Nuldernauw, afgelopen weekend, hebben de oudere Harlinger waterscouts een zilveren medaille in de wacht gesleept. n de klasse tot en met 15 jaar ging het brons net aan de Harlinger neuzen voorbij: vlak voor de eindstreep kregen ze materiaalpech. Een sneue bak, want ze lagen prachtig op koers voor het podium.

Zilver

De Caspar di Roblesgroep deed in de klasse 16+ met 2 zeilvletten mee in een veld van 37 teams. De 18e plek van de ene boot was al verdienstelijk, de tweede plaats van de andere helemaal geweldig. De Casparianen strijden trouwens al een aantal jaren mee om de prijzen, sinds intern een zeilopleiding is opgezet naast de ‘gewone’ wekelijkse scoutingbijeenkomsten.

Het Nederlands Kampioenschap Lelievlet zeilen vindt ieder jaar plaats bij Scoutinglandgoed Zeewolde. In totaal deden er ditmaal 70 boten mee, vanuit alle hoeken van het land. Alle deelnemers hadden zich eerder dit jaar gekwalificeerd bij de regionale wedstrijden en mochten nu hun zeilkunsten op het landelijke niveau vertonen. Wie meer wil weten over de waterscouts kan een kijkje nemen op www.caspardirobles.nl of op Facebook. En wie zin heeft om de club te versterken, die is welkom!

Bron: Harlingen Boeit