2 mei 2024

Dans Over De Drempel

Het dansgezelschap Ivgi&Greben kondigt een uniek samenwerkingsproject aan met ‘Over de Drempel’ in Harlingen. Ivgi&Greben zetten met hun eigen specifieke danstaal, beweging in om ouderen in de Oosterparkwijk in Harlingen, letterlijk en figuurlijk Over de Drempel te krijgen. We nodigen de inwoners van de Oosterparkwijk uit om samen met ons de kracht van dans te ontdekken. In een uitnodigende videoboodschap aan de ouderen in Harlingen, zien we een uitleg over de bewegingsles.

Ashley Affolter, docent en danser, zal de bewegingslessen leiden. Deze lessen draaien om eenvoudige bewegingen en expressieve gebaren, ontworpen om een collectieve ervaring van dans te creëren en de schoonheid van bewegingstaal te verkennen. We maken een gebarendans en verschillende tableaus met de deelnemers. Die tableaus zijn groepsopstellingen die net als een foto of een schilderij, een heldere en krachtige theatrale situatie verbeelden. Ze zijn kenmerkend voor Ivgi&Greben.

“Met dit project willen we niet alleen dansen, maar vooral ook verbinding stimuleren”, zegt Johan Greben, choreograaf bij Ivgi&Greben. “Dansen is een krachtige vorm van expressie die mensen van alle leeftijden kan verenigen.”

‘Over de Drempel’ is een initiatief dat mensen wil verbinden door middel van kunst en cultuur. Door mensen samen te brengen en positieve ervaringen te delen, wil het programma eenzaamheid adresseren en het taboe eromheen doorbreken. Dit project in Harlingen markeert een nieuwe stap voor Ivgi&Greben, een eigentijds dansgezelschap met internationale ervaring en een sterke band met Friesland. Vanuit Leeuwarden reist het gezelschap naar nationale en internationale podia, maar vergeet daarbij niet de Friese gemeenschap te betrekken door middel van participatieprogramma’s en schooleducatie.

Kom het plezier van dans beleven!

Bij Dans Over De Drempel draait het om de creativiteit waarmee het dansgezelschap Ivgi&Greben uit Leeuwarden dagelijks werkt. De bewegingslessen zijn bedoeld voor iedereen van 65 jaar en ouder uit de Oosterparkwijk die wil bewegen. Het maakt niet uit of je nog nooit hebt gedanst, veel ervaring hebt, heel mobiel bent, of liever wilt blijven zitten. Alles mag!

  • U bent van harte welkom, er zijn geen kosten aan de lessen verbonden.
  • Opgeven kunt u via tim@connexa.nl of telefonisch via 06-37273185.

Over Ivgi&Greben

Ivgi&Greben is een eigentijds dansgezelschap dat zich toelegt op het verkennen van maatschappelijke thema’s via expressieve beweging. Met een focus op inclusie en verbinding, streeft het gezelschap ernaar om de kracht van dans te gebruiken om de wereld en het publiek te inspireren.

Bron: Harlingen Boeit