19 januari 2024

Bridgen voor beginners

Vanaf dinsdag 5 maart kan iedereen die daar belangstelling voor heeft, zich aanmelden voor een bridgecursus. In 10 tot 12 weken leer je de beginselen van de bridgesport. De cursus vindt plaats op Grettingalaan 8 (Kindcentrum Harlingen) en start om 13.30 en duurt tot 16.00 uur.

Tijdens de cursus spelen de deelnemers meteen een aantal spelletjes om het spel zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Bridge speel je met een partner tegen een ander tweetal en op een club ontmoet je steeds andere paren. Dat het je hersenen stimuleert en actief houdt, is een groot voordeel. Deze denksport wordt tot op hoge leeftijd gespeeld en heeft daardoor een stoffig imago. Dat is jammer, want het is vooral een gezellige en sociale sport. Bij bridge begin je allemaal op het niveau van een beginner, maar de groeimogelijkheden zijn onbeperkt. Er zijn enkele mensen die er zelfs hun boterham mee kunnen verdienen.

Siem de Boer is de cursusleider en hij krijgt daarbij ondersteuning van meerdere leden van de club. Opgeven kan middels een mailtje naar jansmabinne@gmail.com. Je krijgt daarna via de mail een uitnodiging en verdere informatie.