2 oktober 2023

Atleet van het Jaar 2023

Wat een bijzonder atletiekjaar is 2023 tot nu toe, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende periode aangrijpen om terug te blikken en de individuele prestaties van onze atleten nog eens goed bekijken. Dat doen we wederom met de verkiezing ‘Atleet van het Jaar‘ *.

Douwe, Femke, Alida, Sifan, Fleur, Joël & Niels maken kans op het winnen van deze titel in 2023. Wie is voor jou de 𝗔𝘁𝗹𝗲𝗲𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗝𝗮𝗮𝗿? Breng nu je stem uit via https://www.atletiek.nl/artikelen/longlist-atleet-van-het-jaar-2023-stem-nu/ 🗳️🙌

*Stemmen kan tot en met 6 oktober 12:00 uur.

Onze eigen Joël de Jong uit Harlingen is één van de kandidaten. Een dat is natuurlijk niet voor niks. Die nominatie heeft hij te danken aan zijn indrukwekkende prestaties op het WK para-atletiek in Parijs. Hij werd derde bij het verspringen en wereldkampioen op 100 meter. Daarmee plaatse hij zich voor para-lympics die volgend jaar eveneens in Parijs plaats vinden. Bovendien zet hij zich volop in voor het thema ‘Inclusief sporten’. Hij laat als geen ander zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn. Sporten en bewegen altijd kan. Op ieder niveau en op een manier die bij jouw past. Hij is op dat thema niet voor niets onze ambassadeur van het Sportakkoord Harlingen. Uiteraard brengen we als Sportakkoord Harlingen geen stemadvies uit, maar we zien geen enkele reden waarom Joël de Jong geen Atleet van het Jaar 2023 zou kunnen worden. Dus stem!